PÁLYÁZATI TÁMOGATÁS

A MOHÁCSI SOKACKÖR

A Mohácsi Sokacok Olvasóköre támogatásban részesült a Csoóri Sándor Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton. A CSSP-NEPTANC-2018-0533 azonosító számú pályázaton elnyert támogatással jelentősen tudta bővíteni az egyesület a népviselet tárát, hiszen drávamenti és gradistyei népviseletekkel gazdagodott a készlet. A támogatás révén új néptánc koreográfia elsajátítására is volt lehetőség, valamint lehetővé vált a próbák megtartását segítő technikai eszközök beszerezése, továbbá a tánccsoport a fellépéseihez kapcsolódóan felmerülő úti költség terheit is tudta enyhíteni.

A pályázati támogatás összességében jelentősen hozzá tudott járulni az együttes hagyományőrző munkájának sikerességéhez, nagymértékben segítette a szakmai színvonal növelését, egyben hozzájárult a magyarországi horvát (sokac) néptánc hagyományok megőrzéséhez, továbbörökítéséhez, valamint a horvát (sokac) nemzetiségi identitás tudat erősítéséhez.

A Mohácsi Sokacok Olvasóköre támogatásban részesült a Csoóri Sándor Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton. A CSSP-NEPZENE-2018-0271 azonosító számú pályázaton elnyert támogatással jelentősen tudta bővíteni az olvasókör zenekarának népviselet tárát, hiszen mohácsi sokac népviseletek beszerzése valósulhatott meg. A támogatás kapcsán vezeték nélküli mikrofonok kerültek megvásárlásra, így a zenekar fellépéseinek színvonala tovább emelkedhetett. A támogatás felhasználásával a zenekar a fellépéseihez kapcsolódóan felmerülő úti költség terheit is tudta enyhíteni.

A pályázati támogatás összességében jelentősen hozzájárult a zenekar munkájának sikerességéhez, javította a működés feltételeit, illetve nagymértékben segítette a szakmai színvonal javulását, egyben hozzájárult a mohácsi sokac népzenei hagyományok megőrzéséhez, továbbörökítéséhez, valamint a sokac nemzetiségi identitás tudat erősítéséhez.